Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Garázs - Cikkek képes leírás - Garázs.tlap.hu
részletek »

Garázs - Cikkek - Garázs.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: garazs.tlap.hu » Garázs - Cikkek
Keresés
Találatok száma - 21 db
Koem Mélygarázs

Koem Mélygarázs

Ha Ön használ autót, és nem csak az utcán parkol vele, de szakmailag nem érintett a mélygarázsokat illetően, akkor se menjen el üres kézzel! Néhány tanáccsal, érdekességgel és némi humorral szolgálhatunk.

Múzeumkert vagy mélygarázs?

Múzeumkert vagy mélygarázs?

1855-ben avatták fel a Nemzeti Múzeum kertjét, de végleges formáját 1879-ben nyerte. Vannak benne hatvan-hetven éves fák is. Ezeknek egy részét biztos kivágnák, ha mégis megépítik a kert alá tervezett 69 férőhelyes mélygarázst. Hiába tervezik az építtetők, hogy a felszínen újra kert lesz, a terv szerint megvalósítható 80 centiméteres földrétegben, legfeljebb csak bokrok és virágok élnek meg. A földalatti garázsból nedvességhez biztos nem jutnak a facsemeték. Ha nem locsolják azokat, rövid idő alatt kipusztulnak. Tehát ha mégis megépítik a Múzeumkert Bródy Sándor utcai oldala alá a mélygarázst, akkor a több mint 150 éves kert egyik oldala már nem lesz a régi, árnyat adó, a városi forgalom levegőjét szűrő nyugalmas hely.

Esztergom Mélygarázs

Esztergom Mélygarázs

Az első hét hónap bevételei alapján kijelenthetjük: rossz befektetés volt a mélygarázs megvásárlása 1,68 milliárd forintos áron. Bruttó 335 millió forintot fizetünk 5 éven keresztül a Mária Valéria Mélygarázsért. Ennek kiegyenlítése - az üzemeltetés költségeit nem számolva - havonta minimum 28 millió forint bevételt igényelne. Nézzük hol tartunk! Az első hét hónapban összesen nettó 3,235 millió forint bevétel képződött a mélygarázsban. Ez átlagosan havi 462 ezer forintot jelent. Ez 1/60-ad része a tervezettnek! Az eredmények részletes vizsgálatából kiderül, hogy ezt a "jó" eredményt a fürdőszezon javította fel erre az értékre, ugyanis, a 3,235 millióból 1,578 milliót július, 539 ezret pedig június hónap adott. Az első öt hónap átlaga mindössze nettó 223 ezer forint.

Éveket csúszhat a Kossuth téri mélygarázs

Éveket csúszhat a Kossuth téri mélygarázs

Egyelőre nem kapja meg az építési engedélyt a fővárosi önkormányzat cége, amely a Kossuth téren mélygarázst, látogatóközpontot és közparkot alakítana ki, értesült a Magyar Nemzet . A lap úgy tudja, hogy az V. kerület jegyzője és a nevében eljáró építési osztály vezetője első fokon azért szüntette meg az építési engedélyezési eljárást, mert a Parking Kft. többszöri felszólítás ellenére sem tudta bemutatni a teljes körű tervdokumentációt és a szükséges engedélyeket. Az újság értesülései szerint a csatornázási művek, az áramszolgáltató, de a környezetvédelmi és természetvédelmi hivatal hozzájárulását sem sikerült megszereznie a Parking Kft.-nek. Az V. kerület végzése azt jelenti, hogy a beruházás éveket késik, olvasható a cikkben.

Platánsor marad, mélygarázs sztornó

Platánsor marad, mélygarázs sztornó

Siker született a Nagymező utcai mélygarázs ügyében, amely miatt az elmúlt év egyik legnagyobb port felvert tiltakozása zajlott. A lassan komikus tv-sorozattá változó ügyben szó szerint csatatérré változtatta a beruházó a patinás utcát, veszélyeztette a fákat, illetve a terv megvalósulása a házakat, és az ott élők egészségét.

Mélygarázs: nyitva, gyalogosoknak

Mélygarázs: nyitva, gyalogosoknak

A Legfelsőbb Bíróság döntése - amellyel a város tulajdonába adta a mélygarázst - felgyorsította a Petőfi térrel kapcsolatos eseményeket. A háttérben megkezdődtek a tárgyalások, elsősorban a létesítményt finanszírozó bank és az önkormányzat között, de várják a kifizetetlenül maradt alvállalkozók jelentkezését is. Thomas Radil, a Sopron Bank Zrt. vezérigazgatója nem nyilatkozott ugyan a pénzügyi részletekről, azt azonban elárulta a Kisalföldnek: nagyon valószínű, hogy nem tudnak veszteség nélkül kiszállni ebből az üzletből. A soproni önkormányzat az egyeztetések során elhatározta, megmutatja a soproniaknak a mélygarázst. Vasárnap délután bejárható lvolt mind a hét szint. Az autósok, ezúttal ugyan még szigorúan csak gyalogosan birtokba vehették a garázst, amit eddig a többség legfeljebb fotón vagy a tévében látott. A holding szakembereinek és a város vezetőinek idegenvezetésével' vasárnap délután háromkor indulnak a csoportok a Petőfi téren a föld alá. Hogy járművek mikor parkolhatnak majd a mélygarázsban, arra egyelőre senki sem tudja a választ, de valami elkezdődött... - Megkezdődtek a beruházók és az önkormányzat közötti tárgyalások a mélygarázst érintő legfelsőbb bírósági döntés nyomán.

Erzsébet téri mélygarázs

Erzsébet téri mélygarázs

Van egy mélygarázs az Erzsébet téren - gondolom, sokan ismeritek. (Hú, ez az első eset, azt hiszem, hogy tegeződöm a blogomban - akit zavar, az írjon kommentet és átgondolom, hogy ha rossz ötlet.) Én elég sokat szoktam ott parkolni, mert sokszor van dolgom a belvárosban és annak ellenére, hogy nem olcsó, nem volt vele semmi gondom. Egészen addig, amíg egyszer nem családosan mentünk oda és a babakocsival szerettük volna igénybe venni a liftet. "A lift nem működik" felirat fogadott bennünet, majd mikor megkérdeztem a biztonsági őrt, hogy akkor mit ajánl helyette, az autólehajtó rámpára mutatott. Gondoltam, van ilyen, hogy elromlik, nem tehetnek róla szegények. A bökkenő azonban csak az, hogy ez az első eset immár legalább fél éve történt és a helyzet azóta is változatlan, a lift állandóan rossz - érzésem szerint nem is foglalkozik senki a javításával. A parkolódíj azonban nem csökkent a kevesebb szolgáltatás miatt. Már többször gondolkoztam, hogy beszélek valakivel ebben az ügyben, de hétvégén, mikor családosan ott vagyunk nincs senki a Gödörben, aki illetékes lenne. Így marad hát rossz (talán örökre) a lift az Erzsébet téri gárázsban.

Mélygarázs-építési tervek Budapesten

Mélygarázs-építési tervek Budapesten

Nagyszabású tervei vannak a fővárosi önkormányzatnak a parkolási gondok felszámolására: másfél év alatt mélygarázsokban összesen 3500, a felszínen pedig 2400 parkolóhelyet építenének. A föld alatt olcsóbb lenne parkolni, mint az utcán, bár erre csak kérhetik a mélygarázsok üzemeltetőit. A Levegő Munkacsoport szerint viszont csak rosszabb lesz a helyzet.

Törvénytelen lehet az angyalföldi mélygarázs pályázat

Törvénytelen lehet az angyalföldi mélygarázs pályázat

A Budapest XIII. kerületi önkormányzat pályázatot írt ki három mélygarázs megépítésére. A pályázatban szereplő konstrukciót egy soproni ügyben az illetékes bíróság jogerősen törvénytelennek nyilvánította, így félő, hogy az Angyalföldön sem alkalmazható. A Fidesz-KDNP frakció a Közigazgatási Hivatalhoz fordult az ügyben. Spaller Endre, frakcióvezető közleménye.

Hirdetés
 - Hírek - Mélygarázs épül a budai Várban

- Hírek - Mélygarázs épül a budai Várban

Szamkó Katalin beszámolt arról, hogy a munkálatok hónapok óta tartanak, a régészek már régóta vizsgálják az egykori királyi lovarda helyszínét. A Budapesti Történeti Múzeum munkatársai a terület vizsgálatának végéhez közelednek. A tervek szerint február közepétől hozzákezdenek a négy szintes mélységű rész kiásásához. Hozzátette: az évek óta tartó előkészületek után, az építési engedély jogerőre emelkedésével a `munkálatok látványos része valóban most kezdődik`.

Etisol Műszaki és Kereskedelem

Etisol Műszaki és Kereskedelem

Szinte állandó probléma a talajszint alatti helyiségek, pincék, szuterénok, sülyesztett-, vagy talajszint alatt lévő garázsok falainak nedvesedése. A vízterheltség rossz közérzetet teremt, a vakolat korróziójával, salétromos sókivirágzással, a gombák és élősködők elszaporodásával jár. Talaj-, ill. rétegvíz jelenléte időszakos vizbetörést vagy vízzel való állandó elárasztott állapotot eredményez. Ezek a jelenségek lehetetlenné teszik e helyiségek funkcionális használhatóságát ill. hasznositását.

Bakáts téri mélygarázs

Bakáts téri mélygarázs

Teljes térrendezés, növényzet-átültetés, és -telepítés, automata öntözőrendszer kiépítés - ez a közeljövő programja a Bakáts téren. A tér-átépítés és hozzá kapcsolódóan a mélygarázs projektje a kiviteli tervnél tart, már csupán a részletekben képzelhető el némi változás. Az Oxigén Közéleti Klub múlt heti rendezvényén erről vitáztak az érintettek.

Épülhet a Szabadság téri mélygarázs

Épülhet a Szabadság téri mélygarázs

A terveknek megfelelően 2002 júliusáig elkészül a 807 férőhelyes mélygarázs Budapesten az V. kerületi Szabadság tér alatt. Karsai Károly polgármester ismeretei szerint az osztrák kivitelező négymilliárd forint körüli összegért építi meg a négyszintes mélygarázst. Karsai Károly polgármester a szerződésmódosítás aláírásakor elmondta, hogy az 1994-ben kötött megállapodás aktualizálásával lehetőséget teremtettek a környezetvédelmi és közlekedési szempontból egyaránt fontos beruházás megépítésére. A szerződés alapján a garázs 35 év múlva kerül vissza az önkormányzat tulajdonába. Megnyitásától azonban egyre növekvő számban (40-90) parkolóhelyet kap az önkormányzat, amit hasznosítanak.

Gyorsabb és olcsóbb- mélygarázs

Gyorsabb és olcsóbb- mélygarázs

Nem tudja eldönteni, hová parkoljon a belvárosban? Eddig csak szabadtéri helyeken állt meg? Vagy éppen mindig a mélygarázsokat választotta? A Haon kipróbálta, melyik a gyorsabb, melyikkel takarít meg több időt illetve több stresszt. A rajt a Piac- Kossuth- Széchenyi utcák kereszteződésében kezdődik. A cél a Csonka templom. A 320 forintos óradíjú Dósa nádor tér vagy a 200 forintba kerülő Igazságügyi Centrum alatt lévő mélygarázs tetszik meg Önnek?

Mélygarázs-ügy: Vác

Mélygarázs-ügy: Vác

Lassan már nem is tudjuk követni a váci mélygarázs-ügy fejleményeit, hiszen a sajtótájékoztatók, illetve a már lassan ide-oda üzengetéseknek tetsző megnyilvánulások szinte egymást érik. Mindig van új a nap alatt... - Ezt bizonyítja alábbi kis hírünk - már mondhatni: hírcsokrunk - is: Elnézést kérünk az olvasótól, hogy az események kronológiájában most csak az elmúlt hét pénteki napjára, azaz 2007. április 13-ára térünk vissza. Ennek oka, hogy nem szeretnénk most ismét feleleveníteni és a história teljes írásos anyagával untatni hűséges olvasóinkat - noha tárhelynek nem vagyunk híján és a karakterekkel sem bánunk fukarul -, mert a lassan kabarévá avanzsálódó összetett történet egy fórumlánc-szerű közlés hatására meglehetősen érdektelenné tenné olvasótáborunkat a téma iránt.

Mélygarázs építési láz.

Mélygarázs építési láz.

Mélygarázs építési láz Zuglóban, avagy kinek az érdeke? Ezt jól kifundálták. Amennyiben eltűnnek a felszínen parkoló autók, több hely jut az ott élő zuglóiaknak. Lehet de milyen áron? Vegyük górcső alá a mélygarázs projektet. Tételezzük fel, hogy egy külsős beruházó már megépítette a mélygarázsokat az önkormányzat kérésére. De ki lesz az üzemeltetője, az építtető vagy a beruházó, a megbízó vagy a megbízott? Mennyibe fog ez kerülni az ott élőknek? Véleményem szerint nagyon sokba! Lássuk a tényeket. Kerületi szinten szóba került az ún. garázsadó bevezetése. Eddig főleg bérbe adott lakások és garázsok után fizettek adót. Most ezzel a húzással, lesz alap a garázsadó bevezetésére. Egy újabb adósarc! Jól jön az önkormányzatnak, és a lakosságnak?

Betiltják az éjszakai zajkeltést Keszthelyen

Betiltják az éjszakai zajkeltést Keszthelyen

A tervezett mélygarázs helyett felszíni parkolókat létesítenek Keszthely Fő terén, így mintegy negyven százalékkal csökken a belvárosi rehabilitációs program önkormányzati önrésze - tájékoztatta Ruzsics Ferenc polgármester (Fidesz) az MTI-t hétfőn. A közel másfélmilliárdos belvárosi megújítási programra 530 millió forint támogatást nyert a város. A költségek jelentős részét a térszint alá tervezett, 190 férőhelyes kéregparkoló jelentette. A létesítmény kivitelezésére és üzemeltetésére a városvezetés konzorciumi partnert kívánt bevonni, de a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva a potenciális partnerek visszamondták az együttműködést. Az önkormányzat ezért az eredetileg tervezett létesítmény helyett felszíni parkolókat alakít ki, így közel 400 millió forinttal csökken a pályázati önrész. A parkolóhelyeket a városi piac területén alakítják ki, a jelenleg működő szolgáltatások egy része pedig a megújuló Fő térre költözik. A projekt előkészítését és lebonyolítását a Városüzemeltető Kft. keretein belül létrejövő városfejlesztési divízió látja majd el - közölte a polgármester.

Tuti menü